úterý 28. června 2011

Mamuti a medvědi krátkočelí v současnosti

Někteří vědci se domnívají, že na Sibiři by stále mohla přežívat stvoření z doby ledové. Je to tak? Josif Uchull se domnívá, že to tak je. Prý na jedné expedici v drsných podmínkách nalezli stopy, velikosti sloních. V dálce prý zahlédli trojici zvířat, která se slonům podobala, ale byla chlupatá. Uchullovi to však nikdo nevěří. Před 10 000 lety totiž mamuti definitivně vyhynuli a jejich trpasličí druh pak před 4000 lety. Způsobila to otrava jejich potravy sopečnými úlomky. Ale tito mamuti nemusí být jediní. Podle některých zoologů medvěd krátkočelý, což je největší medvěd, který kdy žil, ještě také přežívá. Ideální prostředí je snad podle vědců pro něj na severu Sibiře, kde žijí i medvědi lední. Proto ještě není zcela pokládán za vyhynulého. Jestli však tvorové z doby ledové přežívají v drsných podmínkách Sibiře dnes, není potvrzeno.


Doufám, že se Vám tento článek líbil, jelikož jsem dlouho o kryptozoologii nic nepsal, budu se jí teď hodně věnovat.

4 komentáře:

Isla-Nublar-Crew řekl(a)...

Věnovat Kryptozoologii? To rád slyším... :-) JInak doporučuji knihy Jaroslava Mareše - dokumentuje v nich pozorování jak mamutů, tak gigantických krátkočelých medvědů...

Prehistoricworld řekl(a)...

Skvělý článek,a osobně si myslím,že v takovýchto podmínkách je přežívání podobných druhů docela pravděpodobné.Dyť Sibiř je přece řídce osídlena,ne ..? :)

Prehistoricworld řekl(a)...

To boužel nevím,ale pomatuji si,že asi před rokem jsem dal na svůj starý blog(blogoguanlong)nějaké video,které nepocházelo z youtube.Pokud bych si vzpomněl,tak se určitě brzy ozvu. :)

Rolex GMT Master II řekl(a)...

Q. Why do golfers wear two pairs of pants?
http://www.kreplicawatches.com/Rolex-Jubilee-Gents.html

Okomentovat

Nejčtenější