pondělí 6. června 2011

Bílí nosorožci na tom nejsou zrovna nejlépe

V pátek jsem v Událostech na ČT1 zachytil tuto hrozivou zprávu, proto o ní chci napsat.
Bílý nosorožec, ne zase tak kdysi ohrožený druh, narozdíl od nosorožce černého (dvourohého), je na tom snad nejhůře, co kdy mohl být. Tygrů Ussurijských, kterých v červenci 2009 žilo na Zemi už jen asi 300 přežil a pozvolna se zlepšují i populace koně Převalského se podařilo zachránit. Lidé je přestali lovit a ohrožovat a tito tvorové se po světě zase rozrostli. Ale snad žádný z těchto tvorů na tom nikdy nebyl hůře. Bílých nosorožců je na Zemi už pouhých 7!!! Všichni žijí už jen v zajetí, v zoologických zahradách. Pokud vezmeme nejznámější zoo, tak to bude asi Wyomingská národní zoo, kde jich žije pár. Další pár žije u nás v zoo Dvůr Králové. Tito tvorové se už asi po světě nikdy nerozmnoží. Je to však kvůli nadměrnému lovu bílých nosorožců. Proto chraňme žijící druhy a snažme se, aby ti, kteří jsou ohrožení, měli ještě šanci žít dál!

Tímto bych Vás chtěl také pozvat na článek o dalších ohrožených živočičiších, který jsem již napsal a který ještě jednou napíšu, tentokrát však i o jiných tvorech, než v původním článku.

8 komentářů:

Alfaraptor řekl(a)...

Kdy bude další kolo? :)

deinonych řekl(a)...

Páni, nevěděl sem že už jich je tak málo.

dinosaurss řekl(a)...

Taky jsem to viděla v televizi..:((( ..neumím si to představit..pouhých 7?!!to snad nee :(( co kdyby bylo na CELÉ ZEMI JENOM 7 LIDÍ?..na celé planetě?..a jich je jenom 7!!!?..nevím..ale myslím si ,že tohle století už asi nepřežijí :'((♥♥→je mi jich děsně líto :(

Jakub Petr řekl(a)...

hrozné.....:(

siamotyran řekl(a)...

no tak to je smutné,ale zas myslím že se dá aby se rozmnožili a jelikož jich je něják sedm a dva jsou navíc páry hmmm no nevím uvidíme :)

dinoexpres řekl(a)...

Opravdu příšerny. A v Zoo Dvůr Králové nad Labem už pár nežije jedna ze samic pošla na stáří takže tam zbyla poslední samice. No aspoň že je na tom jížní poddruh lépe, ale s tím severním je to opravdu katasrofální. Ale několik jedinců bylo spatřeno v súdánu zhruba v roce 2005 (přesný rok si nepamatuju).

Maurizio řekl(a)...

No jasnýýýý

ugg coupons řekl(a)...

A. A doctopus!
http://www.shoesvisit.com/product/ugg-sundance-ii-boots-ugg201-gift.html

Okomentovat

Nejčtenější