středa 22. června 2011

Hanssuesia

Hanssuesia (podle palentologa Hanse Dietera Suesse) byl pachycephalosaurid, žijící v Křídě v Severní Americe. Jeho zkameněliny byly objeveny v Albertě a v roce 1943 tuto zkamenělinu přiřadili Brown a Schlaiker k rodu Stegoceras. Až v roce 2003 Sullivan přejměnoval toto zvíře na Hanssuesii sternbergi. Avšak původně byly zkameněliny Hanssuesie přirovnávány k rodu Troodon. Hanssuesia byla asi 2,5 metru dlouhá, živila se spásáním nízké vegetace a stejně jako jiní pachycephalosauridi i tito tvorové těžkou obrněnou lebku. Tou si samci při bojích naráželi jeden na druhého do boků. Co je na Hanssuesii však nejpodivuhodnější je to, že jednoduše nemá plošinu lebeční klenby. Tento tvor se tedy od ostatních zjevně značně lišil a tak nám může připadat tak podivuhodný.
Jeho popis najdete třeba v "Dinosauři průvodce 270 rody".

Příště Colepiocephale!

6 komentářů:

Katka řekl(a)...

"radsi si to nectete pokud nechcete promarnit dalsich dvacet minut posilaniim ostatnim tuhle zpravu" tohle je hvězda lásky * a když ji za 60 minut posles 15lidem, budeš chodit s tím koho miluješ ...... Pokud nepošleš, ztratíš milovanou osobu...navždy. Tvoje budoucí láska si uvědomí, že tě miluje, něco dobrého se stane zítra mezi 13:00 a 14:00 hod. je jedno kde budeš! Příprav se na ten šok! Když tento řetěz přetrhneš budeš mít 10 let problémy ve vztazích a VRÁTIT nemůžeš. ♥♥♥ vim ze je to blbost ale za pokus to stoji ...proomin

HAAS řekl(a)...

[1]:Ano, blbost to je. Mám snad vydat tady na blogu VAROVÁNÍ aby už se tu nic takového neopakovalo? Já už měl s jedním klukem tady problémy, který mi psal, že mě zabije a tohle je ještě horší. Za žádný pokus to nestojí, tohleto můžete leda tak poslat hloupým lidem s prominutím.

siamotyran řekl(a)...

[2]: přesně místo toho aby psali něco normálního tak píěou takové kraviny :/ já už to mám na blogu tky :D

deinonych řekl(a)...

Třetí série ale už je dávno nadabovaná jen jí zatím dávali jen na kabelovce. Teď bude mít premiéru i na ČT

dinosaurss řekl(a)...

[3]: asi tak..a navíc tady se má komentovat a hodnotit napsaný článek a ne přeposílávat nějaké blbosti!

wedding dresses řekl(a)...

Thank You For This Blog, was added to my bookmarks.
http://www.rundress.org/

Okomentovat

Nejčtenější