úterý 26. ledna 2010

Život v suché oblasti-část 4.

Obsah minulé části:
Gorgonopsid, který mířil za skálu, se dostal až ke smečce svých druhů. Jeho oběť mu však nečekaně upláchla přímo před očima!!! Mladý Gorgonopsid pak ale sledoval zpovzdálí boj dvou samců o vůdcovství smečky. Boj trval nějakou chvíli a zvítězil starší samec. Ten si prošel smečku, když tu zjistil, že jeden člen zmizel... A my si můžeme být jisti, že to byl ten, který unesl Dicynodona.

ŽIVOT V SUCHÉ OBLASTI-ČÁST ČTVRTÁ-JEZÍRKO A POTOK:
Gorgonopsid se mezitím hnal ještě po stopách Dicynodona, neboť mu něco říkalo, že je ještě šance ho ulovit. Jediné, co však samec viděl, byly malé stopy, a pomalu je zasypával bělounký písek. Za chvíli všechny stopy zmizely, a Gorgonopsid byl dočista ztracen. Instinkt mu však napověděl a Gorgonops se hnal dál, přesto, že žádné stopy neviděl. Za chvilku doběhl k nějakému jezírku, můžeme říci nádrži. Byl tam jeden mladý Gorgonopsid, který popíjel doušky vody. A jinak náš samec viděl také Dicynodona!!!
Po cestě měl však žízeň, a tak se chtěl napít, ale mladý samec odporoval. Náš samec skočil rychle do vody a pocákal mladšího, který se dal raději na útěk... Z nádrže najednou vykoukl obojživeník. Náš samec se trochu polekal, ale za chvilku viděl, že je to známý Labyryntodon. I když to byla jen hlava, poznal ho velmi důkladně. Ale jeho zrak se více upínal na Dicynodona. Bleskurychle oběhl jezírko, a když to Dicynodon viděl, dal se rychle na útěk. Byl však příliš rychlý, ale samec Gorgonopsida neztrácel stopu, a utíkal podél malého potůčku. Jak si tak nevšímal všeho kolem, zjistil, že už není však v poušti, ale v nějaké oáze. Neviděl ani neslyšel Dicynodona, a tak si lehl na zemi, a usnul. Když tu v zápětí uslyšel v křoví nějaký zvuk, a ucítil, že je tady několik nepřátel...

Jak to dopadne z naším samcem? Kdo se schovává za keři?
Tak to se dozvíte v sobotu nebo v neděli!

6 komentářů:

davna-historie řekl(a)...

napínavý příběh!! Těšim se na další! :-)

mojeznamky řekl(a)...

Ne mě moc nebaví Ikariam já ho nechápu

mojeznamky řekl(a)...

Svět 12

mojeznamky řekl(a)...

[4]: Jak se menuješ abych tě pozval do kmene

MR.Martin řekl(a)...

Jo jak se menješ abych tě pozval do kmenu

mojeznamky a Ingenpark řekl(a)...

Já jsem v jednom z nejsilnějších kmenů

Okomentovat

Nejčtenější