úterý 19. ledna 2010

Život v suché oblasti-část 1.

Otevírám novou rubriku, v které budou příběhy na pokračování, a vy si představujete vlastní fantazií tyto příběhy ve své mysli. K příběhům nechybí ani obrázky.
Nikdy bych však tuto rubriku nevymyslel, nebýt blogu www.davna-historie.blog.cz .

ŽIVOT V SUCHÉ OBLASTI-ČÁST PRVNÍ-PRVNÍ ÚTOK LOVCŮ

Nacházíme se na subkontinentu Pangea, před přibližně 270 miliony lety. Poušť je vyprahlá, jemný písek zasypává poslední stopy zvířat, a je slyšet pouze vítr. Sílí a sílí, a zase povoluje, a stává se z něj vánek. A tak to jde neustále dokola. Klid neruší nic, až jednoho dne se ozývají z dálky celkem hlučné zvuky. Ano, přicházejí sem, zrovna na tuto rovinatou pláni, obyvatelé Pangei. Na kopci se náhle objevili tři statní samci suchozemských plazů, příbuzných želvám. Jmenují se Scutosauři, a jsou to silní tvorové. Během léta se přesouvají za potravou, a konečně dorazily tam, kde roste alespoň více keřů. Ani ne za půl hodiny se zastavují na rovince, a vedoucí samec přichází k velikému keři. Ukousne kus, zabručí, a tím pádem se i ostatní hledají každý svůj keř.

Kolem stáda pochoduje několik Scutosaurů jako stráž. Náhle se jeden hlídající zastavil, a začal větřit nějaký pach cizího zvířete. Zvedl hlavu, až viděl na oslňující slunce, a začal silně řvát. Celé stádo se postavilo do střehu. Ano, Scutosaurus zavětřil Gorgonopsidy. A ne jednoho, ale dokonce celou tlupu. Na kopci se něco hnulo. Scutosauři začali být ještě nervóznější. Vůdci stáda se až klepala kolena. Scutosauří mysl to nevydržela. Najednou, ze zadu, se na jednoho slabého a mladého samce vrhl obrovitý Gorgonops, a chystal se oběť zakousnout. Scutosaurus už neměl šanci. V zápětí se ale na dravce vrhl starší a hodně zkušený Scutosaurus, a praštil ho lebkou do těla. Gorgonopsid upadl, a mladší Scutosaurus odběhl za obranu. Gorgonopsid se najdenou překvapivě zdvihl, otevřel svoji tlamu z vysokými špičáky, a žačal strašlivě řvát. "VRRRR, VRRR!" ozývalo se krajem. Ale Scutosaurus se stále nebál. Když ale Gorgonopsid zahlédl, že jeho druhové prchají, otočil se, a běžel za nimi. Pohltil ho veliký strach. A když nastala noc, možná, že Scutosauři projevily opravdovou hrdost za staršího samce.

Příště:Pokračování tohoto příběhu!!! Bude to Život v suché oblasti-část 2.!!!

9 komentářů:

Ingenpark a mojeznamky řekl(a)...

Něco podobné si dám na blog

Chytrák řekl(a)...

a co má bejt to zelený cosi!!!!!!!

davna-historie řekl(a)...

dobrý HAASI!!!! Zajimavy!! :D,  díky"

HAAS řekl(a)...

[2]:Kůže, ne? A už sem nepiš.

juriju řekl(a)...

Pěkné :)

deinonych řekl(a)...

Super článek.

Ingenpark a mojeznamky řekl(a)...

[2]: Stegosaurus ne???:-D

mojeznamky a Ingenpark řekl(a)...

Nevím uvidíme

PRE-History řekl(a)...

hezký článek

Okomentovat

Nejčtenější