pátek 4. prosince 2009

Dinosauři na sněhu

V době před 106 miliony lety, kdy byla Austrálie spojená s Antarktidou se objevovali ve sněhu také dinosauři. Proto Vám přináším pár obrázků, kde tito dinosauři jsou. Přes Austrálii do Antarktidy se nedostalo ale mnoho dinosaurů. Četné druhy po této cestě vymřely, ale některým se to přece jen podařilo. Patřila k nim zejména Leallynasaura nebo Mutaburasaurus. V té době nebyla v Antarktidě ještě taková zima jako dnes, přes zimu tam ale mohl dosáhnout vysoký bod mrazu. Nakonec tito dinosauři vymřeli, ale jejich zkameněliny byly objeveny a jsou vystavovány v mnoha muzeích...

Raptoři na sněhu: Někteří raptoři se také dostali do Antarktidy. Nebylo zde ale objeveno moc důkazů, ale díky několika zkamenělinám z Austrálie můžeme tvrdit, že se jim podařilo ovládnout svojí mocí i Antarktické oblasti. Na obrázku nahoře vidíme Raptory, kteří spadly z vysokého svahu a jedou rychle na zem.

Pachycephalosaurus v Polární oblasti: Dokonce i Pachycefalosaurytí se dostali do Antarktidy. Důkazů také není mnoho, ale otisky zanechané v půdě a nalezené v Austrálii těsně u moře a další na Antarktidě dokazují, že zde jednou tento dinosaurus kráčel. Určitě ale nemohl být největší, jak zkamenělina dokazuje. Na obrázku vidíme Pachycephalosaura za úplňku.

Leallynasaura v Polárních oblasech: byla docela častá, a je mnoho zkamenělin, které by to dokázaly. Leallynasaura se pohybovala celkem rychle na to, že žila v oblastech kde byla zima. Její nejhojnější sbírku zkamenělin najdete v Darwinu v Austrálii. Na obrázku, který jsem namaloval, vidíme Leallynasauru brodící se sněhem.

Jestli že se Vám článek líbil, ohodnoťte ho na všechny hvězdičky, nebo na 4 hvězdičky a půl. Jestli se Vám článek líbil, budu rád...

2 komentáře:

Diktátor řekl(a)...

Mě se to líbilo!

mojeznamky řekl(a)...

Mně se líbil

Okomentovat

Nejčtenější