pátek 29. listopadu 2013

Správce dinosauřího parku - Začíná období dešťů

Jako každý pátek, je tu i dnes další díl Správce dinosauřího parku, deníku ošetřovatele Dana...

Pomalu se blíží prosinec a všichni se těšíme na Vánoce. Když jsem byl malý a vyrůstal ve Velké Británii, touhle dobou u nás už bylo plno sněhu. Koulovali jsme se s kamarády, stavěli sněhuláky a lyžovali na úpatí nízkého kopce. Dinosauří park se sice nachází blízko rovníku, ale s příchodem prosince suché a velmi teplé podnebí vymění deštivé a větrnné počasí. Pršet začalo už včera pozdě večer, ale ráno se tu uklidnilo a já se právě vrátil z krmení Dina, našeho malého Leptoceratopse. Sešel jsem se s Charlesem a Oliverem a dohodli jsme se, že v našem parku se by se skvěle vyjímal nějaký větší dravec. Jaký, to necháme na náhodě. Oliver určitě vybere nějakého krásného, který nám snad bude dělat radost. V poslední době nás ale trápí zvířata, která už máme. Některá z nich jsou nepořádná, jiná jsou neuvěřitelně zlobivá (o tom jsem se už zmiňoval minulý týden).

Naši dva nevyvedení Tsintaosauři jsou teď zavřeni ve své vlastní ohradě a snad mi dají konečně pokoj. Jako nepořádník se teď ale ukázal být náš Rhamphorynchus, který si zahnojil okolí klece svého aviaria aniž by si toho někdo všiml. Chlapi to uklízeli celé odpoledne a zítra dopoledne to chtějí dokončit. Jiné potíže máme s Othnieliemi-došlo nám zrní, kterým jsme ho krmili a další přivezou až v úterý, pokud tedy kostarickou loď nezasáhne mořská bouře, jež s příchodem období dešťů rozbouří širý oceán. Zatím je budu krmit cykasy, pokud jim budou chutnat. Za týden už snad budeme mít nové zvíře, slibuji Vám, že se o něm v pátek dozvíte (pokud ho Oliver přiveze)...

Tak, snad tu příští týden bude opravdu další Správce dinosauřího parku!

3 komentáře:

dinosaurss řekl(a)...

Moc pěkné!!..Těším se na toho většího dravce, ...-co to asi bude za druh :-)

martinoraptor řekl(a)...

Mě se ty komentáře taky zobrazujou se spožděním. Včera jsem tam měl počet pěti komentářů a viděl jsem jenom dva. Už mě to začína opravdu štvát. Jinak skvělý článek.

martinoraptor řekl(a)...

Že by to už bylo v pořádku?

Okomentovat

Nejčtenější