pondělí 3. října 2011

Nigel Marven a dobrodružství s nosorožci

Posledních pět druhů nosorožců skutečně zblízka...





Nigel Marven a dobrodružství s nosorožci (anglicky Nigel Marven's Rhino Adventure, česky je mnohem lépe známý pod akčnějším jménem Nigel Marven kontra nosorožec) je britský dokument vytvořený Nigelovou firmou Image Impact v roce 2005 pro televize Five a PBS. Nigel v dokumentu objíždí 50 000 mil po celém světě, aby spatřil všech pět posledních druhů nosorožců. Dokument je jakousi zvláštní směsicí dobrodružné výpravy a ochrany přírody. Nigel se ale k nosoržcům přibližuje neohroženě blízko (na nosorožce černé si dokonce sahá a je jim opravdu tváří v tvář nebo na jeepu ujíždí před rozzuřeným samcem nosorožce indického). Též je v něm třeba uvedeno, jak se afričtí nosoržci zachraňují (převážejí se do rezervací pomocí vrtulníků). A taky bych hodně doporučil scény, kdy tým s Nigelem nosoržce vypouštějí, musejí tak zůstat na střeše "krabice" a ani se nehnout. A navíc se Nigel setkává s různými jinými tvory, zvláště s nebezpečným hadem a ze závanu minulosti dokonce vyráží nosorožec srstnatý, jehož souboj později ve Velké Británii Nigel sleduje. Osobně bych dokument velmi doporučil, protože je opravdu plný zajímavých momentů. Na DVD vyšel teprve v září pod druhým titulem Nigel Marven a jeho příroda...

6 komentářů:

HAAS řekl(a)...

Prosímvás, až najedete na ten obrázek, tak Vám vysvětlím ty klikyháky: původně tam měl být apostrov ale bohužel se nepodařil.

Antroz T6 řekl(a)...

poučné... ti nosorožci jsou hezký!

Antroz T6 řekl(a)...

[1]: mě se tam žádné klikyháky nezobrazují :)

dinosaurss řekl(a)...

[3]: ani mě ne:)

beaufiful bridal gowns řekl(a)...

A. Stick with me and we will go places!
http://www.agoweddingdresses.net/

Johnston řekl(a)...

nádherný film, viděl jsem ho dvakrát a zaujal mně (hlavně jak ho pronásledovala ta samice indického nosorožce jak si myslela že od štábu hrozí nebezpečí pro její mládě))

Okomentovat

Nejčtenější