středa 27. července 2011

Prehistorický park 3-Dinosauří ptáci


Prehistorický park, 3.díl: Dinosauří ptáci
Nigel si naplánoval novou cestu do minulosti na motivy nových zkamenělin z Číny. Mise ho zavede 125 milionů let do minulosti. Začne však u jedovatého jezera. Odtud i se svým týmem musí pryč. Výše do lesů na kopce. Zde se utáboří. První zvířata na sebe nenechají dlouho čekat. Nigel zahlédne Pterosaury nad jezerem, kteří loví ryby. Hned poté, po návratu do tábora Nigel zjistí, že tu nějací tvorové řádili. Bohužel však nezjistí, jací. Později se vydává tým přímo do lesů. Tady však nemohou Microraptora najít. Ovšem, Nigelovi se podařilo najít jiného dinosaura. Incisivosaurus na něj zaútočí a poté se vrátí. Nigel otestoval, na co slouží peří Incisivosaura a zjistil, že s ním nemůže vzlétnout. Člen týmu, Morgan, je napaden Meilongy a Nigel je odežene. Tak ale ztratili další jídlo. Poté však Microraptora uvidí v korunách stromů. Ti ho zavedli až k Titanosaurům. Nigela napadlo, že by tak mohl Microraptory chytit. Sice je, zaujaté do potravy, nechytil, vyzkoušel však důmyslný plán. Doufal, že s jeho znalostmi ptačího chování se mu podaří jeho opeřené přátele přechytračit. Microraptorům se ale past nějak nezdála, až ji zbořili Incisivosauři. Microraptoři tak zjistili, že se jim nabízí svačinka zdarma. Nigel je nechytil a tak se vrátil zpět do parku. Tak byla již mamutice Martha zbavena husté srsti a Nigel zjistil, jak zvířata snášejí extrémní teploty. Minule nebyl na chytání Microraptora dobře vybavený, tentokrát však použije pomůcku, kterou využívají vědci na Floridě. Nigelovi se sice plán trochu nevydaří tím, že do sítě chytí Boba, ale poté se vydává zpátky do minulosti staré 125 milionů let. I tady, setjně jako minule, potkává Incisivosaury. Zatím však Microptory nenašel. Nigel se vydal dál, kde našel Meilongy. Něco se mu ale u nich nezdálo. Malí dráčci vůbec nereagovali. Nigel tak zjistil, že oxid uhličitý přišel. Vydali se rychle na kopec. Přitom Bob musí oddělit dva Tyrannosaury, Terence a Matildu, kteří se porvali. Oba museli být převezeni do jiných výběhů. Na Terence neudělal nový, dočasný domov nějaký dojem, Matilda s ním výjimečně zasouhlasila. Mezitím však, v pravěké Číně, Nigel a jeho tým vylezli na kopec. Problémem ale bylo, že Titanosauři míří k jedovatému jezeru a k sopce. A kde jsou Titanosauři, tam jsou i Microraptoři. Nigel se ale po tom všem dolů vydal a našel Titanosauří hnízdo. Chvíli poté sledoval Microraptory a prvního se mu podařilo chytit. Pochytal si tak tři. Ještě jednoho a bude mu to stačit. I tentokrát Microraptora neminul, ale zatím nejsilnější otřes vyrušil Titanosaura. Nebyl to jen otřes, ale sopka vybuchla. Titanosaurus se prohnal proti Microraptorovi v síti. Nigel ho tak tak zachránil. Vydal se s ním pak k jedovatému jezeru. Tady si tým navlékl plynové masky a i s Titanosaury se vydal portálem zpět do současnosti. Tam veterinářka Suzanne ošetřila Microraptora a vše bylo v pořádku...

Příště se Nigel vydá do pravěké Jižní Ameriky, za záchranu predátorů, včetně šavlozubého tygra a děsoptáka...

Jestli se Vám i tento popis líbil, okomentujte...

13 komentářů:

deinonych řekl(a)...

Tenhle díl mám nejradši.

Isla-Nublar-Crew řekl(a)...

[1]: Ano, i já ho považuji za velice povedený... :-)

HAAS řekl(a)...

[1]:

paraworldthegame řekl(a)...

Dovolená se protáhla-článek napíši až v neděli.

Mata řekl(a)...

[5]: oprava:jsem zpět

Mata řekl(a)...

jsem pět, do chvalovic pojedu v pondělí. už jsem napsal článek s fotkama, tak se kdy tak podívej

Jiří Kryštof Jarmar řekl(a)...

Pěkný článek. Tenhle díl je můj oblíbený.

Prehistoricworld řekl(a)...

Omlouvám se že jsem dlouho nebyl aktivní.A asi také ještě dlouho dobu nebudu,osbní důvody.takže se boužel musím odhlásit z tvé soutěžě.

Betaraptor řekl(a)...

Ahoj. Prosím tě, přepošli mi ještě jednou svoji odpověď na soutěž na adresu betaraptor@seznam.cz, měl jsem špatně zadaný e-mail.

kalita :D řekl(a)...

jojo.....je to dobrý.....máš  na youtube nějaká videa?

HAAS řekl(a)...

[10]: Nazdar!!! Tak bohužel zatím ne, ale připravuji. Nechceš si taky založit nějaký web?

dinosaurss řekl(a)...

Bezvadný!

Antroz T6 řekl(a)...

Ahoj moc se my to líbylo zrovna jsem se na ten prehystorický park dokoukal.

Okomentovat

Nejčtenější