pátek 20. ledna 2012

Blog polárních medvědů-20.1.2012

Další díl mé série o arktické Kanadě...

Churchill, Manitoba: -33°C!
Gillam, Manitoba: -32°C!
Winnipeg, Manitoba: -26°C!
Arviat, Nunavut: -39°C!
Arktická Kanada nikdy nepřestane překvapovat... Pátek 20. ledna 2012 je možná jeden z nejchladnějších dnů tady v roce. Všechny teploty si zaslouží vykřičníky... V okolí Churchillu se stále pohybují lední medvědi, jako vždy, kromě toho začínají být pomalu aktivní i polární lišky. Zanedlouho však začne období pro lední medvědy nejkritičtější; jakmile budou mít hlad, budou se muset vydat z Churchillu na Hudsonův záliv. To je místo, kde žijí tuleni, což je nynější jediná potrava ledních medvědů. Wapuská expedice bohužel upustila a to samozřejmě kvůli vysokému počtu sněhu a nízkým teplotám. Bohužel to znamená, že tuto zimu budeme mít o polárních medvědech méně zpráv - tohle se stalo za posledních deset let poprvé. Arviat v Nunavutu zažívá ale skutečně kritické teploty. Celý týden se pohybují nad -30°C, sobi karibu stále zůstávají v blízkosti lidí. Tady Inuité vyjdou ven pouze dvakrát za den, většinou, aby nabrali vodu nebo vyvenčili psy. V této době je Arktida nesmírně krutá, nejen tady, ale i na jiných místech na světě...

Pokračování opět příští týden, tedy, snad... Tímto vidíte, jak se teploty v Arktidě neustále mění až do extremů... Mimochodem, příští týden bych rád uveřejnil článek o informacích na blogu, možná Vás budou čekat některé novinky...

5 komentářů:

dinosaurss řekl(a)...

Páni, to jsou velice drsné teploty ....Mimchodem na článek o informacích na tvém blogu se těším! Také děkuji za tvoji aktivitu na mém blogu!

Louis Vuitton Outlet řekl(a)...

Wallets by Louis Vuitton are just as fashionable as the purses, and there are a quite few styles that are available as well. You can buy Louis Vuitton Outlet the conventional design wallet, which is dark brown leather with the tan Louis Vuitton symbols appearing throughout the wallet.

Coach Outlet řekl(a)...

Secondly,the stores you visit to checkout clearance rack and see if you want it. It is best to find the lowest prices to see whether something captures. You will be surprised to know that these bags are up to 70% to make the original price.

Coach Factory Outlet řekl(a)...

Beck G-boysの二大キングの片割れなり。Gはゲイじゃないのでよろしく←よく間違われる。 G-boysのGは GIRIGIRI のGです

bridesmaid dresses řekl(a)...

Great. found your site on del.icio.us .
http://www.rundress.org/

Okomentovat

Nejčtenější