sobota 14. listopadu 2009

Titanosaurus

Titanosaurus byl jeden ze skupiny Sauropodů a jako jiní se živil rostlinami. Tento Titán žil zejména v Jižní Evropě a v Číně. Mohl dosahovat výšky asi 8 metrů, dlouhý byl asi 20 metrů. Vystoupil hlavně v seriálu Prehistoric Park a v Planetě dinosaurů. Podle pravěkých skal měl barvu kůže možná více zelenou s velkými žlutými tečkami. Jeho tělo bylo vybaveno velkým nárazům v bojích o teritorium. Titanosauři žili ve stádech převážně v lesích, velká pole s keři je nějak nelákala. Také se někdy museli dostat ke slané vodě, hlavně jihoevropští. Titanosaurus vážil asi 18 tun, nepatřil tedy zrovna mezi dinosaury-rekordmany. V tlamě měl plno plochých zubů, přizpůsobených k trhání listů ze stromů nebo jehličí. Když Titanosaurus pochodoval, mohl skácet až desítky stromů. To byl potom dobrý okamžik pro mláďata, která do výšek nedosáhla.
Jeho popis najdete zvláště v seriálu "Prehistoric Park".



Příště Saltasaurus!

6 komentářů:

leni řekl(a)...

Ahoj Haasi, moc pěkný obrázek, myslím, že se zlepšuješ.

Gertrude Pugmire řekl(a)...

Ježiš koukej co jsem našla na fejsu http://bit.ly/natalie_kviz

Coach Outlet řekl(a)...

Secondly,the stores you visit to checkout clearance rack and see if you want it. It is best to find the lowest prices to see whether something captures. You will be surprised to know that these bags are up to 70% to make the original price.

Bellandrose Classic řekl(a)...

You certainly deserve a round of applause for your post and more specifically, your blog in general. Very high quality material.
http://www.kreplicawatches.com/Breitling-Cockpit.html

PetrKrcal řekl(a)...

Asi jsi stim jdal práci ale je škoda že je to celý špatně Titanosaurus dosahoval 12-15 a vědci teprv spekulují jestli má 20 metru ale spíš se předpokládá že má 12-15.

HAAS řekl(a)...

[5]: No jo, jenže tento článek jsem psal taky před třemi lety, takže není, čemu se divit... ;-)

Okomentovat

Nejčtenější