středa 22. července 2009

Tygr Ussurijský, tvor který je již značně ohrožen

Tygra Ussurijského zná každé malé dítě. Tento tvor ještě nevyhynul, ale je ohrožen! Na Zemi žije asi 500 posledních kusů, je ale ještě čas k tomu aby se mohly rozmnožit. Jestliže se ale nerozmnoží do určitého času, budou zabiti. Na vyhynutí tygrů Ussurijských mají podíl také lovci. Kůže z tygrů se používá už od pravěku, z dob, kdy pravěcí lovci lovili poslední šavlozubé tygry. Později také v cirku ve Starém Římě. Později také ve středověkých hradech (tam bylo zabito více než 1000 Ussurijských tygrů) a nakonec ještě dnes. Tito tygři tedy vymírali kvůli Římanům, středověkým válečníkům a vymírají také kvůli lovcům z naší současnosti.





Smilodon byl šavlozubý tygr. Žil v Americe.


V příští části Dronte Mauricijský, který vyhynul dřív než jiná zvířata z této rubriky-seriálu!!!

4 komentáře:

Blboun Nejapný řekl(a)...

Dobrý. Fakt dobrý, Johne!

Týýýýýý jo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! řekl(a)...

Máš to dobrý!

qydko řekl(a)...

Trochu nepřesné informace, ne? Tygrů ussurijských žije v současné době asi 200-300 kusů ve volné přírodě, a to jen díky záchrannému programu. V zajetí je jich ovšem kolem tisícovky a dobře se množí.

Kuzuri řekl(a)...

Tady bylo taky nepřesné info... :D Procházím teď staré články na blogu, ani ne tolik z nostalgie, jako spíš z obyčejného zájmu, a jsem vyděšen tím, co jsem na něj v dětství napsal.

Please... PLEASE!!! Don't kill me for this! I don't deserve that... I was just a child!

But what if a child dreamed of becoming something other than what society had intended? What if a child aspired to something greater?

Okomentovat

Nejčtenější