čtvrtek 17. července 2014

Džungle času-část 4.

Minulá část Džungle času již trochu prověřila schopnosti našich hrdinů, ale jak dopadne setkání se zákeřným dravcem Dromaoesaurem? To vše v dnešní části!

DŽUNGLE ČASU-ČÁST 4.:
George rychle popadl velkou, ztrouchnivělou větev. Tu však Dromaeosaurus zarazil svůj ostrý, srpovitý dráp na zadní končetině do levé ruky Ronovy. Ten zaúpěl bolestí a pokusil se pravou ruku natáhnout po pistoli, kterou předtím upustil, ale marně. George se však k dravci rychle přihnal a větví ho praštil po ocase. Dromaeosaurus od Rona odskočil a výhružně zasyčel bolestí. Poté skočil po Georgovi. Povalil ho na zem, ale George rychle vstal a skočil mezi kapradiny, odkud ho nebylo vidět. Dromaeosaurus se chystal znovu zaútočit na Rona, jenž nebyl kvůli krvácejícímu rameni schopen ničeho. Po pistoli však skočil Jack a dvakrát vystřelil. Bohužel nemířil moc dobře a tak zasáhl jen větev vysokého stromu, ta poté spadla mezi kapradiny a náhle se ozval bolestivý výkřik George, kterého těžké dřevo zranilo. Jack zaťal zuby, jakoby tím chtěl vyjádřit, že toto jistě nebylo v jeho úmyslu. Dromaeosaura však zvuky střelby vyrušily a v okamžiku utekl. "Tohle se nám moc nepodařilo," řekl Jack a utřel si pot z čela. "Aspoň se Ti povedlo způsobit mi otřes mozku, jsem Ti za to... vděčný!" řekl nato George, vylézajíce z kapradin z obrovskou modřinou na čele, "až budeš příště střílet, tak se prosímtě hodlej trefit do svého cíle!" Jacka se pokoušel přemoci smích, když viděl naštvaného George, ale raději na sobě nedal znát. "Rone, jsi v pořádku?" optal se raději. Ron, který se už trochu vzpamatoval, se jen postavil na nohy a podíval se na své zranění. Rána byla hluboká, však také Dromaeosauří dráp měří několik centimetrů. "Vraťme se k budovám a svolejme poplach! Musíme toho Dromaeosaura chytit, než napáchá více škody!" vykřikl George a bez ohledu na bolavé čelo vytrhl Jackovi pistoli z ruky a hnal se tím směrem, kudy dravec utekl. "Kdo z Vás mi zaručí bezpečnost?" optal se zděšený Corwin. "Odvesu Vás i Rona k doktorovi," pokývl hlavou Jack. Mezitím George stopoval nebezpečného predátora v houští. V mokrém blátě byly jeho stopy dobře viditelné. Navíc mu v tom všem pomáhalo čímdál více světla, den se pomalu probouzel a kdesi za kopci se už objevily rudé obláčky. Podle stop Dromaeosaurus nejprve doběhl až k východní hranici rezervace, kde mu však v průchodu bránil elektřinou nabitý plot. Otočil se tedy a mířil si to přímo do centra území. George nesměl ztratit ani vteřinu. Brzy ho však stopy zmátly a vrátil se zpět na místo konfliktu. Dromaeosaurus už v těch chvílích sledoval Jacka, Rona i Corwina, společně vcházející ke španělskému lékaři Pablovi. Brzy ho to však omrzelo a šel slídit po nějakých rejskovitých savcích v okolí budov. George v těch chvílích napadlo vrátit se zpět a oznámit, co se v noci stalo. Když však přiběhl do "městečka", čekalo ho nemilé překvapení...


Dromaeosaurus požírající krysu! Přiběhl sice do města, aby vyvolal poplach, ale teď mu stačí jen zastřelit nezbedného uprchlíka a bude po všem! Skryl se za lékařovým domkem a chystal se vystřelit. Dromaeosaurus však krysu zhltl vcelku a uslyšel Georgův tichý krok. Otočil se na něj. George vystřelil! Raptor ovšem uskočil a hnal se přímo na něj! George proskočil oknem do lékařova domu. Jack, Ron, Corwin a Pablo tak viděli vysokého muže ležet mezi rozbitým sklem. "Je venku! Jacku, vezmi tu pušku támhle!" zařval George a ukázal na lékařovu zbraň. Jack ji popadl a oba šli rychlým krokem ven. "Ale moment, pánové! Co se tady děje, prosímvás?" zeptal se zmatený, ba překvapený Pablo. Odpovědi se mu však již nedostalo. George si Dromaeosaura okamžitě všiml. "Stojí tam, u skladu zbraní, vidíš?" zašeptal, potom na dravce namířil pistolí a vystřelil. Predátor opět uskočil a po barelech vyskočil na střechu lékařova domku. "Jacku, střílej!!!" křikl George. Jack šťastně dravce zasáhl, bohužel však kulka prostřelila pouze dráp na přední končetině. Dinosaur seskočil ze střechy a utíkal ke správní budově. "Jacku, obklíčíme ho!" namítl George, ale Jack si ho nevšímal. Pronásledoval Dromaeosaura až k budově a střílel po něm. "Přestaň, nebo skočí oknem do správní budovy!" varoval jej George. Bylo však příliš pozdě. Dromaeosaurus prorazil velikánské okno a drápy přeťal několik drátů. Místní správce Johann jen hleděl, co se to děje před jeho očima. Oknem proletěl dále také Jack a znovu po zvířeti vystřelil. Dromaeosaurus však unikl ven. Při tom všem se ale stalo něco hrozného: Přeťaté dráty vedly elektřinu po celé rezervaci. "Teď už víš, proč jsem Tě varoval," řekl chladně George Jackovi, který si až teď všecko uvědomil. "Chlape, ty jsi blázen!" zařval správce Johann a vrazil Jackovi pěstí do obličeje. "Pane!" ozval se výkřik. "Právě byla z minulosti přivedena smečka pěti Dilophosaurů, stáří rané Jury!" pověděl Georgovi nadšeně jeden mladý pracovník. Namísto radování se mu však dostavil pohled plný strachu. "Ta ohrada, kde jsou, je nefuknční, co se týká elektřiny..." zašeptal George, "a to samé se teď děje u všech výběhů." A také že ano. Vzduchem si k nim prorážela cestu skupinka krvelačných Anurognathů...


Co se teď našim hrdinům přihodí? Co se vůbec stane s "džunglí času"? Počkejte si na příští část! Mimoto, dnes možná přibyde ještě jeden článek, počkejte si i na něj!

5 komentářů:

siamotyran řekl(a)...

Jsem zvědav co ti anurognathi provedou :D

dinosaurss řekl(a)...

Úžasné, dokonale napsáno jako vždy, obdivuji tvůj styl psaní, člověka to úplně dokáže vtáhnout do scény, dobře vybrané obrázky!!

martinoraptor řekl(a)...

Nádherně napsaná část.

martinoraptor řekl(a)...

První a ještě celkem ušla ta druhá.

martinoraptor řekl(a)...

Jo ta mě celkem bavila ( i když o těch štírech by se dalo dlouze - vlastně spíš krátce - a věděcky diskutovat).

Okomentovat

Nejčtenější