pondělí 10. července 2023

Ekofašoun - Kapitola 12.: Spermafrost

Landon Kaelber je zpackanec. Tragický ultrakonzervativec, který se zatvrdil v tom, že levicová politika je špatná, a že všechny skupiny lidí, jež neodpovídají jeho standardu bílého heterosexuálního muže, musejí být vyhubeny. Je parafilikem, má obsesi s ženským pozadím, a jako incel považuje ženy za degenerované. Nenávidí queers, imigranty, muslimy, Mexičany, a každý levičák je pro něj "bolševik" nebo "neomarxista." Není schopen se ovládat, a s radostí ubližuje ostatním lidem. Jde za potěšením - psychickým, z ubližování lidem, i fyzickým, hlavně sexuálním. Během krvavého dobrodružství, při němž se přesunul z Bornea do domovských Spojených států však utrpěl nejedno zranění svého už tak zuboženého penisu. Poté, co odpálil gay klub v Colorado Springs a vystřílel tamní ubytovnu pro imigranty z Mexika, byl Landon odchycen čtyřčlennou skupinou antifašistů, která mu dala, co proto. Byl tak zřezán, že na to v životě nezapomene. Colin Yarborough, zelený anarchista a militantní antifašista, však k němu se svými přáteli byl i solidární; zmetěného fašouna vzal za urologem, jenž pak Landonovi frakturovaný penis odoperoval. Následujícího dne Landon utekl ze staré barabizny uprostřed coloradské pouště, kde byl Colinem a jeho přáteli držen, a opět halucinoval svou přítelkyni Zaylee z Catholic University, kterou před několika lety brutálně znásilnil. Když pak Landona našli jeho spolupracovníci z miamské neonacistické skupiny, jež pod vlivem alkoholu utrpěli ztráty při provokaci krávy, bylo fašounovo přirození ve velmi špatném stavu. Zhruba ve stejnou dobu anarchista a environmentální aktivista Stew v Los Angeles sledoval Nolana Derricksona - CEO společnosti West Energy, a muže, kterému v Colinově společnosti poškodil SUV - hovořícího po telefonu se svým podřízeným o jakési události na Aljašce. Již před několika dny nastínila Kehlani - správkyně webu Greenfutureonly.com - Colinovi něco o velké akci právě na Aljašce, a začíná to vypadat, že započne již brzy. Co se chystá? Demonstrace? Přímá akce? Co když však shromáždění aktivistů přiláká právě Landona a jeho fašistickou skupinu, jež se jim budou snažit ublížit?



KAPITOLA 12.


SPERMAFROST


Z úst se mu dralo bolestné úpění. Kroutil se na zemi, zakrýval si tvář, smočenou slzami, a občas, když ucítil něčí dotek, zasyčel. Landon ležel za svítání na písku, ovlhčeném ranní rosou, nohy měl roztaženy, a mezi nimi nacházel se obličej Luise Starsona, rty sepnuté, zamračený výraz, a na vousaté bradě velká kapka krve.
"Ty vole, ty vole! Tohle, do prdele, bolí stokrát víc, než vokuřování tou muslimskou děvkou!" zařval Landon. "Děláš mi to blbě, kreténe! Já ti normálně urvu šourek, a naporcuju ho, a dám ho sežrat prasatům, do prdele!" Pak zapištěl.
"Musím to utáhnout, jinak... jinak krvácení nezastavíme," řekl Luis, "Landone, uklidněte se. Myslete na něco... na něco jinýho. Začíná se vám zas zvedat."
"Do prdele, no jasně! Vzpomínam na tu muslimskou děvku, co mi to cumlala... do prdele, to bylo tak sladký! Nemužu přestat na to myslet... ty vole, já se normálně poseru! Na to nejde nemyslet, vole! Chápeš to? Taková krása, ty vole! Taková poddajná děvka, připoutaná ke zdi, a můj pinďák v akci, vole..."
Luis zařval naštváním. Obličej mu zbarvil doruda krvavý gejzír. Trochu se shrbil, a položil si ruku na břicho. V ústech zadržel zvratky. Bylo toho na něj již moc.
"Starsone, jestli chcete, já to vezmu za vás," řekl Gerome, "vypadá to, že se mu vyzvrátíte na břicho."
Luis zavřel oči, jednou rukou si utřel obličej, a druhou divoce zamával na Geroma. Nechtěl nic takového slyšet.
"Vole, to mi připomíná... jak se pak ta děvka pozvracela. Poslední zvuky, co kdy ve svým zkurveným životě vydala, bylo hekání při plivání natrávený kukuřice. 'sem byl rád, volové, že jsem včas uhnul, jinak bych se musel jít vosprchovat... kunda blbá, nedokázala nic vydržet," vzpomínal Landon.
Luis opět vykřikl. Jeho tvář pokryla nová sprška krve. Tentokrát prudce vstal, a přitom se kolenem dotkl Landonova zraněného přirození. Ten zapištěl, a celý se zkroutil.
"Já na tohle fakt nemám... je mi z vás zle, Landone! Zažil jsem ledaccos, ale aby na mě stříkala krev ze zraněného penisu... ne, to je na mě až příliš!" rozčilil se Luis.
"Já myslím, že utažený to má dost. Ať si to sám ještě trošku zauzluje," poznamenal George.
"Seš úplně jak ta kurva na Borneu," řekl Luisovi se sadistickým úsměškem Landon, "nic nevydržíš. A to si říkáš heterosexuální muž? Kde je tvoje síla, debile? Ještě se tu rozbreč! Připomínaš mi teď Zaylee... ty její navlhčený voči, když jsem jí čuměl do ksichtu přes zrcadlo, zatímco jsem jí mačkal její šťavnatý šunky!"
"Dost," řekl Luis, "jdu si vyprázdnit žaludek mezi kaktusy. Počkejte tu na mě."
"Hlavně, žes se mnou znásilňoval tu kurvu na Filipínách! Vzpomínej na to, debile! Jak krásně ses cítil! A pak uvidíš, do prdele, hezkýho pinďu, a můžeš se z toho podělat!" řval Landon, a smál se.
"Kdo ti to odoperoval?" zeptal se Muluk Landona. "Sice jsi to měl rozdělaný, jak petardu po výbuchu, ale taky to máš sešitý. Kdybys na tom měl kůži, ani by to nekrvácelo."
"Nějakej debil, doktor... do prdele, byl to totální bolševik, a myslel si, že tenhle antifák, co mě vodchyt, byl můj manžel! Chápete to?! Von si normálně myslel, že jsem homosexuál, a že mám manžílka! Debil... určitě byl sám tajnej homosexuál, a snažil se probudit podobný vášně k mužskejm zadkům u svých pacientů! Tohle voni, ti doktoři, dělaj... doktoři jsou všichni, do prdele, homosexuálové!" řval Landon. Přitom se posadil, a natáhl si kalhoty.
"Počkej, tebe odchytl... nějaký antifák?" zeptal se George.
"Jo, vole," zasyčel Landon, a s námahou se postavil na nohy, "takovej pankáč, fialový háro, komouš jak svině. Měl masku na ksichtu, a byl... děsivej."
"Byl sám?"
"Jasně, že ne, debile! Měl u sebe tři další lidi. Zřezali mě jak psa. Co jak psa, jak ženskou. Byla tam nějaká holka, nějaká puberťačka... vypadala šťavnatě. Řek jsem jí něco ve smyslu, že bych jí rád vojel, a ona řekla, že jsem pedofil, do prdele. Ale já nejsem pedofil, jsem konzervativec!" křičel Landon.
"Kdes teda byl? Kam tě lidi vzali?" ptal se Gerome.
"Do nějakýho úchylnýho úkrytu, v poušti... smrdělo to tam, jak u prostitutek. Všude po zemi samej sliz, ale docela chutnej, kdyžs chtěl zahnat hlad," odpověděl Landon.
"Oni tě chytili v tom hotelu, že jo?"
"Jo, vole. Zřezali mě nejprv v tom pokoji, kde jsem chtěl vojet tu mexickou kundu. Nebyla tam, místo toho se tam schovávali tyhle bolševici, a řvali na mě, jakej jsem homofob a rasista atakdál, jak to oni dělaj každýmu, a dávali mi do huby, a kopali mě do rozkroku. Pak jsem se probudil v tý budově v poušti, hráli mi tam nějakej antifáckej song, a dělali si ze mě srandu," povídal Landon, "a pak nějak udělali, že jsem zas viděl Zaylee, a krutě jsem jí chtěl potěšit zezadu, a úplně jsem si podělal svýho pinďáka... ten pankáč mě vzal za doktorem, kterej mě urazil, uspal, vosahal mi péro, a já pak utek, a pak jsem zas, do prdele, viděl Zaylee v poušti, a musel jsem to s ní dělat."
Luis se vracel s omytou tváří, a prsty obou rukou si protíral oči. "Hlavní je, že jste zpátky, Landone. Nevěděli jsme, jak vás najít. Mohlo to s váma dopadnout hodně špatně."
"Volové, říkam vám, ještě tomu neni konec. Musíme pokračovat. Bůh je milosrdnej, a dal mi druhou šanci. Nedopustil, aby mě ty marxistický svině zabily, a chce, abych dál zbavoval planetu přebytečnýho uhlíku. Musíme jít dál, dál střílet všechny ty omyly přírody, omyly Boha," řekl rozhodným hlasem Landon, "nenecham se těma bolševikama zastrašit."
Luis se pousmál. "Jestli se jim nepovedlo vás zastrašit, a jste jen více rozhodnutý pokračovat v této cestě, pak to opravdu dokazuje, že jste vyvolený, Landone."
"Přesně," ozval se Gerome, "tohle byla zkouška. Ďábel tě pokoušel..."
"A já obstál," zazubil se Landon. Oči mu zasvítily. "Tak jo, volové. Budem pokračovat. Cítim touhu rozstřílet ksicht nějaký černošský couře... nevíte, kde bych nějakou našel?"

Se začátkem nového dne Jacques nahlas zazíval. Zašustil spacím pytlem, vylezl z něj, vstal na karimatce a protáhl se.
"Ty teda děláš hluk," napomenula ho Ruth, a zakryla si rukou oči.
"Zvenku sem svítí slunce," zasmál se Jacques, "budíček."
"Já se vsadím, že je nenejvýš půl šesté," řekla Ruth, "a já ještě nechci vstávat."
"Tak nevstávej," usmál se Jacques, "já jdu každopádně do kuchyně."
Jakmile Jacques vstoupil do kuchyňky, zarazil se. Colin zrovna dopíjel horký čaj, a Kirti svůj schovával svůj termohrnek do batohu. "Zdarec," pozdravili skoro jednohlasně Jacquese.
"A to mi Ruth říkala, že vstávám nějak brzo," pousmál se Jacques, "já se vlastně divil, proč tam v místnosti nejste... úplně jsem se zhrozil, že jste toho squatování nechali."
"Budem muset," řekl Colin.
"Neříkej, že na nás půjdou ti..."
"Ne, to ne," usmál se Colin, "ale zapnul jsem si na mobilu data, a... na Greenfutureonly.com je nový článek od Kehlani. Oznámení. Ukážu ti to."
Několikrát přejel prstem po displeji svého chytrého telefonu, a pak ho podal Jacquesovi do rukou. Ten zaujatě pozvedl obočí.
Na domovské stránce webu Greenfutureonly.com bylo napsáno: "ALJAŠKU NEDÁME! Fosilní baron Nolan Derrickson a jeho korporace West Energy očividně pořád nemají dost. Tisíckrát jim můžeme připomínat, jak přispívají ke klimatické změně vypouštěním obrovského množství skleníkových plynů při výrobě energie z uhlí, ropy a zemního plynu. Jenže oni jsou nepoučitelní, a nechtějí se zbavit svých šílených zisků. Nedávná akce, kterou organizovala losangeleská buňka Extinction Rebellion, navíc ukázala, že na straně fosilních kriminálníků jsou i fašisté v uniformách - krutí policisté chránící status quo před všemi, jež požadují radikální a stále více potřebnou změnu. West Energy nehodlá utnout těžbu uhlí v Kalifornii, uzavírá dohody s podobnými společnostmi z Číny, které také mohutně přispívají k posílení skleníkového efektu a nárůstu průměrné globální teploty, a teď navíc přispěje k rapidnímu oteplení na Aljašce. Sice to tisku ještě oficiálně neoznámila, ale my nejsme tupci, abychom fosilního barona Nolana Derricksona a jeho činnost alespoň na jeden den přestali sledovat, a už nějakou dobu víme, že se chystá započít těžbu fosilních paliv ve velkém v Devil's Gold Mine v severní části Aljašky. Co to znamená? Vzhledem k tomu, že West Energy v posledních dnech dokončil koupi tohoto uhelného dolu, lze očekávat, že se s těžbou začne ještě tento rok. Do atmosféry uniknou potenciálně tisíce kilogramů oxidu uhličitého. Naši kamarádi už zjistili, že přístroje, které West Energy hodlá v dohledné době k těžbě uhlí v této lokalitě používat, nejsou vybaveny tzv. drainage boreholes, umožňujícími redukovat emise metanu. Ano, když jste Nolan Derrickson, chcete uhlí a další fosilní paliva získávat co nejlevněji, co možná nejméně šetrně k životnímu prostředí, a produkovat drahou energii, na kterou už pomalu 40 % Američanů ani nemá. Vtipné je, že třeba demokratický senátor George Malore, který se nedávno stavěl za lepší management ptačích populací na Aljašce, prohlásil včera v CNN: 'Podívejte se, můžeme se bavit o alternativách, o vodíku, o soláru... ale fosilní paliva jsou pořád jistotou. Ano, klimatická změna je problémem, a člověk svou činností tento problém čím dál více prohlubuje. Ale třeba taková West Energy nám pořád dodává dostatek energie na to, abychom mohli fungovat. Fosilního kapitalismu se jen tak nezbavíte, a určitě se ho nezbavíte tím, že vytáhnete duhovou vlajku a zamáváte jí na lidi z boardu takové korporace. Chce to reformy, chce to nové technologie, více investic do výzkumu a vývinu solárních panelů, potřebujeme na to čas, a ten máme.'
Malore ukázal, jak jsou tito sebeoznačení liberálové, centristi z Demokratické strany, bezobratlí. Na jednu stranu se staví za 'přírodu', snad z nějaké úcty k 'božímu stvoření' - přece jenom žijeme v Americe, kde je většina lidí ovlivněných náboženstvím a tak má v nejlepším blízko k nějakým simplistickým hlubinně ekologickým idejím - na straně druhé absolutně nechápou, že žádný čas nemáme, že se planeta otepluje, a environmentální katastrofa už probíhá - a to desítky let! Ale nyní se zhoršuje, a West Energy svou činností situaci zhorší ještě více. Víme, že většina rozlohy Aljašky se za posledních asi 60 let oteplila v zimních obdobích až o 6°F, to je nějakýc 15°C. Ty tam jsou doby mínus čtyřicetistupňových mrazů, třeba i v severostředu státu. Vlivem emisí skleníkových plynů spojených s výrobou energie se zvyšuje mořská hladina, a už v roce 2009 bylo 21 aljašských komunit z pobřežních oblastí ve velkém nebezpečí zatopení. Více emisí rovná se stoupající mořská hladina, teplejší zimy, sušší léta... Malore to bagatelizuje. Podle něj máme pořád čas. Probuďte se, senátore! Nežijete v šedesátých letech!
West Energy provede oficiální oznámení začátku těžby v Devil's Gold Mine nejspíše v příštích dnech. Kamarádi z L. A., kteří na Derricksona dávají pozor, ale vědí, že se na Aljašku už přesunul nebo přesune velmi brzy. A víme také, o co se bude - zbaven mediální pozornosti - snažit. Máte-li zájem, zaregistrujte se na webu Stopthecoaldisaster.net, a na e-mail vám přijde více informací.
Kam Derrickson půjde, tam budeme i my. Jeho válet na Aljašku nezůstane zbaven pozornosti jiných. Nedovolíme mu jen tak oznámit, že těžba započala, a že se lidé na Aljašce mohou jít bodnout. Stop privatizaci uhelných dolů! Stop fosilnímu kapitalismu! Stop jednomu procentu, zodpovědnému za více než polovinu emisí skleníkových plynů! Je na čase ukázat, že nesouhlasíme - přileťte na Aljašku, a řvěte!"

"Jedu s váma," usmál se Jacques.
"Ruth poletí taky, ne?" zeptal se Kirti, a nasadil si batoh na záda.
"Nechce se jí vstát. Prý je moc brzo."
"Tak jí dej přečíst ten článek. Tohle je příležitost, na kterou možná dlouho čekala. Může se zapojit do něčeho velkého," řekl Colin.
"Kolik lidí tam bude?"
"Co já vím," uchechtl se Colin, "asi dost. I když Kehlani ten článek napsala teprve dneska v noci, určitě zmobilizuje tisíce lidí po celých Státech. I mimo Státy. Nějakou dobu jsem si s ní o Aljašce psal, takže jsem měl představu... akorát jsem si říkal, že na letenku nevyhrabu z kapes prachy."
"Jak jsi je získal?"
"Akce je financovaná. Zaplatí nám letenky."
"Kdo?" zeptal se překvapeně Jacques.
"Všichni," usmál se Colin, "Greenpeace, Transparency International, Environmental Defense Fund..."
"To nejsou zrovna anarchisti," poznamenal Jacques.
"Nejsou, no. Na té akci bude dost lidí, kteří s námi ani nesouzní... ale kteří souzní s většinou názorů, které Kehlani v tom článku prezentuje. Čas od času je prostě důležité, abychom se dali všichni dohromady, ať máme jakoukoliv agendu. Fosilní kapitalismus je nepřítel nás všech," odpověděl Colin.
"To je jasný, tak v XRku taky skoro nejsou žádná áčka. Ale tohle bude... no, zajímavé," řekl Jacques, "určitě mám zájem."
S Colinovým mobilním telefonem v ruce se Jacques odebral do místnosti, v níž se Ruth rozespale převalovala na karimatce.
Kirti odešel do malé obdélníkové místnůstky na záchod, ale zpoza dveří hovořil s Colinem. "Nebude tam zima? Pořád je jaro, na Aljašce můžou být mínusové teploty... a já zimu úplně rád nemám, kamaráde."
"Měli by nám dát bundy. Všichni tam budeme stejně oblečení," odpověděl Colin, "Kehlani mi psala, že se kupovaly hlavně bundy velké velikosti, aby se do nich všichni vešli."
"To tam jako budou mít tisíce bund, jo?"
"Asi jo," odpověděl Colin.
"No, bude to zajímavá akce. Myslíš si, že jí něčeho dosáhneme?"
"Nepochybuju o tom, Kirti."
"Ale když se to takhle oznámilo, nebudou tam s nima fízláci?"
"Určitě. Ale my si je podáme, kamaráde."
"Mě děsí, jak je to tentokrát tajnůstkářské... že i když se zaregistruješ na Stopthecoaldisaster.net, tak ti sdělí strašně málo informací. Derrickson věci tají, Greenfutureonly věci tají..."
"Do značné míry. Tak víš co, nechceš tam hecklery," odpověděl Colin, "stejně se tam možná nějací objeví, nějací anti-environmentalisti... vymytý mozky, zmanipulovaný pravičákama... lidi, co kapitalismus považují za nejlepší ekonomický systém, ignorujou nerovnost, kterou z podstaty vytváří, a environmentální problémy, které z té nerovnosti pramení, a ještě k tomu šikanujou všechny, co se proti kapitalismu staví... prostě sráči."
Zpoza dvířek se ozvalo spláchnutí. "Když o nich mluvíš takhle, Coline, nemám z nich strach."
"Nikdy bys z nich neměl mít strach. Nezaslouží si to."

"Čubka jedna hnusná!" zakřičel Nolan. Zrovna si na internetu přečetl, co o něm řekla Julie Rabenstein v rozhovoru na televizní stanici Channel 24 News. Uprostřed článku na webu této televizní stanice bylo také dvouminutové video, záznam rozhovoru z pořadu Me Too: Stories Of Women Who Were Meant To Suffer In Silence.
"... vy tedy tvrdíte, že se Nolan Derrickson od vás dožadoval sexu několikrát denně."
"Ano."
"A takto to trvalo několik týdnů, než jste podala výpověď..."
"Ano. A záhy má lékařka zjistila, že mám HIV, kterým mě Nolan Derrickson nakazil."
"To je příšerné."
"Vždycky to bylo nekonsenzuální. Vrhal se na mě, tlačil mě ke zdi, většinou mi..."
Julie si zakryla tvář. Bylo jí zle z toho, o čem mluvila.
"... většinou mi to zarazil do úst. Jednou se při tom i fotil... udělal si selfie, zatímco jsem byla nucená mít jeho penis v ústech. Možná to selfie pořád má... a já jsem na něm také."
"To je otřesné. Za mě, slečno Rabenstein, ten člověk by měl jít sedět."
"Jenže to se nestane."
"..."
"Má totiž obrovskou moc."
"Kurva," řekl Nolan, "jestli mě dotáhne k soudu... děvka jedna zkurvená... tenhle sráčský Me Too Movement, co si začaly levicové svině z Hollywoodu..."
Sklopil monitor svého notebooku, a vyhlédl z okna. Obloha byla pokryta šedými mračny, z nichž padal jemný bílý prášek. Pokrýval střechy aut, chodníky a větve stromů, a ihned tál. Venku bylo mokro. 
Derrickson se nacházel v aljašském Fairbanks. Bylo mu psychicky zle, stále se totiž nedokázal vypořádat s tím, že měl AIDS. V jednom kuse si kopal nohama a přejížděl si levou rukou po svých neoholených, byť jen pár milimetrů dlouhých, stříbrných vousech.
Ozvalo se zaklepání. "To jste vy, Davide? Vstupte."
Jeho asistent, pohledný mladíček s ulízanými hnědými vlasy, vstoupil do místnosti. Měl na rukou plastové rukavice.
"Čeho se bojíte, Davide? Že vám poplivu ruce?"
"No, mluvil jsem s vaším lékařem... tedy, vaším bývalým lékařem... prý jste mu plivl do úst."
"Doufám, že si to užil," odpověděl s úsměškem Nolan.
"Pane Derricksone, musím vám něco říci..."
"Co? Další děvka o mě něco řekla tisku? Kurvy jedny blbý, chci něco oznámit, a ony musí zaplavit noviny s tím svým 'nechtěla jsem, aby mi to strkal do huby'. Už jsou s tím trapné."
"Na webu Greenfutureonly.com se píše, že... se plánuje velká přímá akce. V Devil's Gold Mine."
"Ale! Tak oni ti aktivisti nepřestanou!"
"Nikdo pořádně neví, o co se budou snažit, ale... asi něco tuší."
"Co tuší?"
"No, ehm..."
"Ani vy nic netušíte, Davide. Nebo ano?"
"Umm... no, objednal jsem vám pokoj na určitou dobu, natankoval jsem automobil na cestu k dolu... takže do značné míry tuším, co chcete..."
"Ať si ten důl klidně celý obsadí. Ať si tam třeba udělají squat, tihle trhani. Člověk pro ně dře, podepisuje papíry, aby měli energii, mohli se koupat v teplé vodě a ohřívat si jídlo... nevděčníci."
"Kontaktovali jsme policii," pokračoval David, "máme podezření, že by na vás někteří z demonstrantů mohli zaútočit. Raději nebudeme nic riskovat."
"Když na mě zaútočí, dostanou AIDS," zasmál se Nolan, "ať si to zkusí, bastardi."
"V každém případě s námi k dolu pojede padesát policistů."
"Bude to stačit?"
"Mělo by, pane," odpověděl David, "vzhledem k tomu, že tu svou akci světu oznámili tak pozdě... nečekáme, že jich tam budou tisíce."


"Do prdele. Hrozně mě studí pinďus. Ale fakt, volové. Von mi normálně umrzne a vodpadne, a co bude pak? Hovno! Konec tomu jedinýmu, co mýmu životu fakt dává smysl," povídal nahlas Landon, "co budu pak strkat ženským do prdelí? Nějaký jiný klády? Dřevěný, plastový, nějaký čepele nebo co? Mluvte, debilové!"
Nikdo jeho slovům nevěnoval pozornost. Landon, Luis, Muluk, Gerome a George se nacházeli na palubě letadla společnosti Delta, a mířili z coloradského Boulderu do Fairbanks na Aljašce. Luis pospával, Gerome s Georgem spali, hlavy vzájemně položené na ramenech, a Muluk měl v uších sluchátka. Sledoval film.
"Na co čumíš, vole?" zařval mu Landon do obličeje, a agresivně mu vytrhl sluchátko z pravého ucha.
"Na Ligu spravedlnosti Zacka Snydera," odpověděl Muluk, "není to špatný film."
"Cože?! Vole, to si děláš prdel, ne? Ten film je woke jak svině! Hlavní hrdina černej, jeho táta černej, jeho máma černá... jak uhle! Nějakej doktůrek s šikmejma očima, a Batman, co nevojíždí ženským hýždě, takže je to zas tajnej homosexuál! Vole, jakejkoliv film s Batmanem je woke sviňárna! Má to být bohatej, dobrej muž! Ale dobrej znamená heterosexuální... ale oni ty filmy dělaj takový, aby se dal interpretovat jako teplouš!"
"Landone, nech mě být... chci se koukat na film, ne poslouchat tvoje..."
"Tvoje co?! Co ti zas vadí, zmrde?! Poslouchej mě, kreténe," řekl Landon, a udeřil Muluka pěstí do ramene, "tyhle superhrdinský sviňárny jsou tajně neomarxistický. Von nějakej levicovej sráč, Žižek nebo jak se to jmenuje, kdysi řek, že superhrdinové jsou marxisti. Když vyšli Avengers, do prdele, jo... si to furt pamatuju. Kdybych moh, tak vezmu pistoli, a toho chlapa střelim. A stejně tak všechny ty tajný prostituty, co tyhle filmy dělaj! Je to všechno neomarxistická propaganda! Příběhy o lidech v barevnejch kostýmcích... do prdele, já kdysi čet nějakej rozbor Temnýho rytíře. To měl být krásnej film... pravicovej, normální... a von prej ten Lodger, nebo jak se ten sráč jmenoval, hrál toho Jokera jako teplouše! Je to všechno propaganda! Batman a Joker si hladí prdele, a líbí se jim to!"
"Co? Zabiješ mě, Bruci? Ty mě nezabiješ... Jsem tvůj jediný kámoš. A taky... kdo by tě obsloužil zezadu?" ozvalo se ze sluchátka. Muluk se zrovna díval na předposlední scénu ve filmu.
"Slyšiš, vole?! Já to věděl! Je to všechno homosexuální propaganda, má to z našich dětí dělat duhový komunisty! Proč to, do prdele, nechtěj udělat normální, konzervativní?! Má to říkat, že zezadu se to dělá jenom s ženskýma, do prdele! Ne s chlapama, to je hnus!" řval Landon. Cestující se začali otáčet na Landona. Někteří se i smáli.
"Jestli sis nevšim, 'vole'... čumějí na nás zase lidi. Přestaň už konečně řvát v letadlech," napomenul ho Muluk, a strčil si sluchátko do ucha.
"Řeks mi 'vole'? Seš debil, Muluku. Zpatlanej debil, skoro šikmookej, seš buzerant a líběj se ti sračky," zasyčel Landon. Muluk si ho nevšímal.
"Jdu si vodcáknout do hajzlu," řekl nahlas Landon, někdo se zasmál, a on vstoupil do místnůstky s toaletou. Zapomněl se v ní však zamknout.
Po chvíli na toaletu přišla starší paní. Vykřikla, když uviděla Landona nahého od pasu dolů, s poraněným přirozením ovázaným zkrvaveným kusem látky.
"Pojď sem, baby! Nestyď se!" vykřikl Landon.
Paní se rychle vracela ke svému sedadlu. Landon vyběhl ven, a zubil se od ucha k uchu.
Muluk si vytáhl sluchátka z uší. "Seš dobrej. Skoros mě dostal."
"Dělej, baby! Čiň, k čemu tě Bůh stvořil!" řval ve smíchu Landon.Muluk vyskočil ze sedadla, a pevně ho chytil za krk. "Dost," zasyčel mu do obličeje.
Landon na něj chvíli němě pohlížel, a pak se rozchechtal na celé kolo. "Ty seš fakt debil, vole! Ty fakt vůbec nic nechápeš! Co máš mezi nohama, vole?! Seš chlap nebo ne?! Jestli jo, víš, že to potřebuješ s někym dělat, do prdele! Tak mě pusť, ta kurva mi uteče!"
"Být tebou, zmlknu. Nebo to skončí, jak když jsme přiletěli na Floridu."
Landon se zamyslel, a přestal se smát. "Vole, pravda... pravda, jo... Zapomeňte na všechno, zmrdi! Nikdy jste mýho čuráka nespatřili!"

Ani na letišti ve Fairbanks se Landon nezbavil podezřívavých pohledů. 
"Je to on?"
"Ten chlap, o kterém se psalo na tom enviro webu?"
"Přiletěl kvůli tomu, co se chystá v tom dole?"
"Prý je to fašista."
"Ultrakonzervativec."
"Rasista. A vrah."
"Proč ho ještě nedopadli?"
Landon se na všechny usmíval.
"Proč jsme letěli do týhle píče? Venku sněži... vypadá to, že je tam zima v prdeli," řekl Landon. Přistoupil k páru, který mířil k odbavení, a mladé slečně strhl z hlavy klobouk. Přiložil si ho k rozkroku.
"Co to děláte?!" vykřikla na něj. 
"Vraťte jí ho!" zařval její partner.
"Nene, vole! Nejdřív si jím vojedu pinďáka... líbí se mi parfém na tom klobouku! Ale ty, vole, se mi nelíbiš... seš hubenej, jak tyčka! Zas homosexuál! Slyšite, všichni?! Tenhle chlap je homosexuál!" řval Landon na celé kolo.
"Zbláznil jste se?!" vykřikl Luis. "Proč na sebe pořád takhle upozorňujete?!"
"Já, volové, homosexuál nejsem! A abych to dokázal, narvu teď svou kládu týhle couře tam, kde ji kurva nechce!" křičel Landon.
"Je opilý?"
"Co s ním je?"
"Je mentálně nemocný. Pryč od něj."
"Úchyl."
Landon se roznítil, když tu poznámku uslyšel. "Úchyl?! Já, do prdele, nejsem žádnej úchyl! Běžte si nazývat úchylama chlapy, jak je tenhle teplouš, kterýmu ta coura tiskne ruku, aniž by pro to měla, do prdele, racionálni důvod! Hnus, tohle! Tahle neomarxistická verbež, tenhle váš komunismus! Aljaška je komunismus, volové! Patřilo to tady totiž Rusku!"
Luis s Mulukovou pomocí odtáhl Landona ven, před hlavní budovu letiště. "Vychladněte, Landone."
"Cítím tu horkost, Starsone! Potřebuju ženskou... Do prdele, kde je ten klobouk?! Proč tam zůstal?! Chci si ho přiložit ke svýmu drahocennýmu kámošovi!"
"Hele, všichni na tebe čuměj," řekl mu Gerome, "nechal bych toho, Landone."
"Hele, hele! Zaylee!" zařval Landon. "Vidíš tu prdel tam za silnicí? To je ona, hoši! Svlíct, a hromadně na ní!"
"Má halucinace?"
"Nejspíš," odpověděl Geromovi Luis.
"Do prdele, do prdele jo! Do prdele, vždyť už je to jasný! Za to může Russ, ten ruskej šváb, ten socialista! Ta neomarxistická svině mi dala LSD, kdysi dávno... ale z LSD máš takzvaný flashbacky, takový ty chvíle, kdy vidíš prdele svých přítelkyň, a považuješ je za reálný... když doopravdy samozřejmě vidíš prdele jelenů, ne ženských! Do prdele, to je úchylný!" křičel Landon.
"Má nějakou mánii," poznamenal George, "muselo toho na něj být moc."
"Hovno, vole! Pokračujem! Kde je ten důl?! Já tam chci! Chci je tam vystřílet, ty zmrdy!"

Při cestě vypůjčeným automobilem, starým Hyundaiem Accent GS Hatchback, od letiště ve Fairbanks k dolu Devil's Gold Mine se Landon neustále vrtěl na zadním sedadle.
"Radadadadá! Radadadá! Aleluja, Pán přichází! Černý svině on vyhází! Do nebe půjdeš, jsi-li bílý! Dostaneš se tam svou pílí! Radadadadá! Radadadá!" zpíval si.
"Co se mu stalo?" zeptal se Gerome.
"Landon se opravdu chová divně," poznamenal Muluk.
"Není to tím, že mu z penisu odtrhli veškerou kůži, až po jeho bázi? Třeba ho to tak bolí, že... se to snaží potlačit zpěvem a podivnými výroky," zamyslel se George.
"Ale jdi ty, vole jeden blbej!" vykřikl Landon. "Tuhle píseň mě naučil páter Lieber, když jsem k němu chodil na soukromý hodiny náboženství! Vole, ten chlap mi chybí."
Chvíli bylo v autě ticho.
"Radadadadá! Radadadá! Jsi-li muž a máš rád muže, stáhne tě Pán v nebi z kůže! Chceš-li být trans a penis máš, zachrání tě jen farář! Který? Který, woo-hoo-hoo?! Lieber, prcinku ti pohladí!" zpíval si Landon, a bušil přitom rukou na okno.
"Debil. Stal se z něj debil," řekl Gerome.
"Cos to řek, kreténe?!" vykřikl Landon. Nahnul se dopředu, a mocně sevřel Geromův krk. Gerome se podíval na Luise, který řídil, a zaúpěl.
"Landone, nechte toho! Už opravdu! Chováte se, jako dítě!" řekl rázně Luis.
"Hele, já jsem tady vůdce! Já jsem tady führer!" vykřikl Landon. "A kdo mě uráží, bude mít o dvě koule míň! Nůž!"
"Já se z toho už fakt podělám," řekl Muluk, "od té doby, co mu odoperovali pindíka, se fakt chová jak... jak děcko. Jak nevychovaný spratek!"
"Mám ti, ty idiote, připomenout, co se stalo tvýmu bráchovi?!" křikl na něj Landon.
"Nemusíš, ten upadlý penis mám furt v hlavě," odpověděl Muluk. V obličeji měl tentokrát skutečně výraz znechucení.
"Nemáš," řekl Landon, a začal se smát, "nemáš v hlavě žádnej upadlej penis. To já ti ho budu muset nejdřív vodstranit, vlastnoručně... a teprv pak ti bude do hlavy narvanej!"
Luis zabrzdil. Auto se zastavilo na zasněžené silnici. "Přestaňte se chovat, jako šílenec."
"Starsone, tímhle tónem na mě mluvit nebudeš! Začínaš znít jak ten bolševik, ten pankáč, to socialistický, břežněvovský zvíře, co mě tak zřezalo! Taková arogance... jo, jestli ty nejseš náhodou nějakej tajnej levičák, co?! Nějaký komunistický tohleto... Neser mě! Nebo ti udělam v hlavě takovou díru, že ti jí budou ženský závidět!" rozčilil se Landon.
"A pak ještě porodíš," zasmál se George.
"Jo! Pak ještě porodíš, kurvo!" uchechtl se Landon, a pohladil George po rameni. Ten se zamračil. Landon ho stále hladil. "Krásný... to je biceps, ty vole!"
"Líbí se ti?"
Landon se pohledem střetl s jeho očima. Zatřpytily se. "Je to takový... masitý."
"Jestli chceš, Landone, můžeš se mi uplivnout na jazyk."
Landon se zamyslel, a pak zařval: "Fuj! Fuj, ty hnuse! Ty seš homosexuál! Já to věděl! Já to, do prdele, tušil!"
"Stačilo," řekl Luis, a vystoupil z auta, "na tohle opravdu nemám."
Landon začal uvnitř George brutálně bít. Dával mu pěstí rány do opuchlého obličeje, a nakonec ho z vozidla vykopl. Venku mu strhl kalhoty, a hodil si je přes rameno. 
"Sedni si na sníh, a seď na něm tak dlouho, dokud ti nezmrznou koule!" poručil svému následovníkovi Landon. "My ostatní jedem! Starsone, zpátky do auta, a řídit! A dobře řídit, už žádný brždění!"

Auto se pomalu rozjelo.
"Cos teda čet na tom webu, Starsone? Co tam o mě psali? Asi hodně konkrétní věci, ne? Neomarxisti."
"No, psalo se tam, že jsme odpálili ten gay klub a vystříleli hotel v Coloradu... a že jsi byl seslán Bohem, abys zabíjel... to jsi jim musel sám říct. Vlastně tam psali... asi tak všechno podstatné," odpověděl Luis.
"Do prdele. Teď svět ví, jakou mam agendu. Ale to je jedno. Určitě je hodně lidí konzervativních. Pochopěj, jak chránim svět... co pro to všechno, do prdele, dělam, a co jsem obětoval... třeba kůži ze svýho pinďáka. To je oběť, jakou si ode mně žádný z těch rasově nečistých debilů nezasloužil!" řekl Landon.
"Důležitější je ten novější článek na Greenfutureonly.com. Ten, kvůli kterému tu jsme," pokračoval Luis, "tahle levicová verbež hodlá protestovat proti Nolanu Derricksonovi, který odkoupil uhelný důl. Víte, kdo je Nolan Derrickson?"
"Nevim, vole."
"Je to... ředitel West Energy. Společnosti, která dodává... patřičné množství energie domácnostem na západě USA."
"Hustý. Co mu chtěj udělat? Vykastrovat ho?"
"To možná udělá sám sobě, aby se zachránil... má HIV," odpověděl Luis.
"Do prdele! Do prdele, pročs to zmínil?!"
"Co je, Landone?"
"Co když i já mam HIV? Co když nějaká z těch děvek přenášela... tuhle nemoc?! Zasraný ženský! Existujou, stvořený k těšení chlapů, a přitom mají v sobě bakterie a viry, co tě zabijou!"
"No, zpátky k tématu..."
"... svině jedny prasácký..."
"Budou tam tisíce levicových aktivistů, Landone. To je příležitost. Kvéry máme, možná i pár granátů..."
"Do prdele, jo! Dobřes to vymyslel, Starsone! Rozmetáme ty marxisty, ty komunity, socialisty, všechny ty anarchopunky a Extinction Nebelión!"
"Spousta z nich je nečisté barvy pleti," řekl Luis, "bude to skutečné rasové očištění."
"Jo, baby! Vočista pokračuje!" zasmál se Landon. Píchl do ramene Muluka. "Otevři lahev, chci se napít tvrdýho."
"Žádný tvrdý nemáme."
"Do prdele, to nemysliš vážně, ty debilní hnědochu!" 
Praštil Muluka do nosu. Muluk se musel dosti mírnit, aby mu to nevrátil. Landon se mu zubil do tváře, udržoval s ním oční kontakt, a ani jednou nezamrkal.
"Můžu už zase nabrat George?" zeptal se Luis.
"Hovno, vole. George zůstane venku, na tý silnici. Maj mu zmrznout koule. A zmrznou mu! Aspoň se tak vyléčí z tý svý tajný bisexuality nebo čim to, do prdele, trpí."


Colin vstoupil do dodávky, jejíž střecha byla pokryta sedmicentimetrovou vrstvou sněhu. Pozdravil všechny přítomné uvnitř.
"Soudruzi, tohle je Colin Yarborough, áčkař ze Sacramenta," představila ho Kehlani šesti dalším lidem, "už dlouho spolupracujeme."
"Jo, léta... Zdravím vás teda," usmál se Colin, a z vysokého punkovského hára si vytáhl několik tajících sněhových vloček, "jaký je plán?"
"Plán je počkat, až se tu shromáždíme všichni. Důl je půl kilometru odsud, za zarostlým svahem. Nikdo by neměl vědět, že se scházíme tady," odpověděla Kehlani.
"Kdo přiletěl s tebou?" zeptala se Colina zrzavá holka s orlím nosem. Colin poznal, že to byla Sandra Burke z losangeleské buňky Extinction Rebellion.
"Tři další lidi. Ruth, Jacques a Kirti... Všechno jsou to taky lidi z Kalifornie."
"Počkej," řekl mladík severoamerického původu, se symbolem Native Village of Eyak na hrudi, "ty jsi ten borec, co našel toho... ekofašouna!"
"Jo, to jsem já. Byli jsme to právě my čtyři, kdo za ním odjeli do Colorada, vypátrali ho, zmlátili ho..."
"Co s ním je?"
"Utekl. Nechali jsme ho utéct."
"Špatně, kámo," řekl mladík, "co když sem přiletí?"
"Neměl u sebe žádné peníze. Možná se pořád toulá coloradskou pouští, a..."
"Blbost. Takoví nikdy nejsou bez peněz."
"Věř mi, neměl u sebe ani cent. Nemusíme ho teď řešit, že ne?"
"Já se trošku bojím, že se tu s ním potkáš," řekla nervózně Sandra, "já jsem si o tom člověku něco hledala. Potom, co jsem si přečetla článek na vašich stránkách... a možná jsem našla něco, co o něm vůbec nevíte."
"A to je co? Hele, já chápu, že ten nácek je nebezpečný. Zabil třicet lidí v gay klubu, patnáct imigrantů, znásilnil několik žen, dokonce na Borneu zabil a nejspíš předtím brutálně znásilnil svou spolužačku... Ale že by se ukázal tady?"
"On má peníze na všechno," odpověděla Sandra.
"Taky jsem si ho hledala ještě... důkladněji," řekla Kehlani, "je to pravda, Coline. Obávám se, že ani ten Kaelber sám neví, jakou má vlastně agendu... a kdo jeho služeb využívá."
"Wow, zajímavý," řekl Colin, "nechte mě hádat. Je to Kreml?"
Všichni v autě zakývali hlavami.
"No jasně," řekl Colin, a vydechl, "ne, že by mě to překvapilo. Antigenderisti, queerfobové, anti-levičáci... jsou často podporovaní odtamtud. A někdy o tom sami neví, protože čtou pravičácké weby, finančně podporované Putinovým režimem."
"Podobně je na tom i Nolan Derrickson. Má za sebou obrovskou hromadu peněz ze zemí, které si rozhodně přechod na udržitelnější formy výroby energie nepřejí," pokračovala Kehlani.
"Ale samozřejmě má za sebou taky spoustu peněz od lidí z téhle pitomé země," dodala Sandra.
"Počítáte teda s tím, že se Landon na téhle akci objeví?" zeptal se Colin.
"Určitě," odpověděla Kehlani, "ty stejně jako spousta jiných lidí nemáš ponětí, co vlastně Derrickson chce, že ne? Nedivila bych se, kdyby Kaelber byl... tak trochu součástí plánu."

POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ.

2 komentáře:

Kuzuri řekl(a)...

Tak, příběh o mé nejméně oblíbené postavě, pokračuje... :D Musím říct, že vrátit se k Landonovi pro mě bylo vysilující. I hate him!!! :D I absolutely hate this idiot!

Snad se trochu pobavíte, zasmějete se Landonovým simplistickým představám... a tomu, že letí "zachránit planetu" letadlem... :D :D :D Yup, this is satire at its most degraded.

Kuzuri řekl(a)...

To je paráda... :D Tak uživatel, se kterým jsem si o Ekofašounovi včera psal na Discordu, vlastně příběh nečetl. :/ Takže předchozí komentářovou poznámku dávám pryč, protože je úplně nerelevantní.

Anyway, příběh je od včerejška (11. července) dokončený - myslím si, že ze všech kapitol ta poslední, třináctá, stojí nejvíc za přečtení. :)

Okomentovat

Nejčtenější